Selskapet Mondelez ønsker dialog med regjeringen. Det skriver selskapet i en pressemelding søndag kveld. Ønsket kommer etter Coops forespørsel om møte med regjeringen, for avklaringer og råd til næringslivet etter de mange Freia-boikottene de siste dagene.

Freia eies av Mondelez, som fortsatt opererer i Russland. Nå har en rekke aktører bestemt seg for ikke å selge Freia-produkter, det gjelder blant annet Norwegian, Strawberry og DNT.

– Mondelez Norge hilser en slik dialog velkommen i denne kompliserte situasjonen og sender nå et brev til de relevante departementene for å skissere våre standpunkter, foreslå et møte og tilby eventuell ytterligere informasjon de måtte ønske, skriver selskapet i en pressemelding søndag kveld.

I pressemeldingen skriver selskapet at «Freia er en norsk merkevare, produsert på Rodeløkka i Oslo, basert på norsk melk. Produksjonen foregår ikke i Russland, og vi selger ikke produkter i Norge som er produsert i Russland».

– Vi håper og tror at dette gjør at debatten fokuserer på objektive kriterier. Faktum er at internasjonale leverandører som står bak en betydelig del av dagligvarene i Norge fortsatt opprettholder virksomhet i Russland i varierende grad, uten å bryte sanksjoner. Dette må tas i betraktning når vi går videre, sier administrerende direktør Chris Callanan i Mondelez Norge pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.