– NGI gir råd, men ansvaret for å utføre sikringstiltak ligger ikke hos oss. Etter hva vi kan se av gjennomgangen, er dette arbeidet gjort i henhold til de gjeldende kravene i plan- og bygningsloven og andre retningslinjer. Dette vil en videre grundig gjennomgang av saken kunne gi svar på, sier NGI-direktør Lars Andresen.

NGI har også besluttet at rapporter om geotekniske undersøkelser og faglige råd fra NGI før utbyggingen av området som er rammet av leirskredet i Gjerdrum, blir offentliggjort. Det er besluttet i samsvar med utbygger Odd Sæther, Gjerdrum kommune og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Vi har valgt å avgrense de rapportene som vi nå offentliggjør, til å omhandle boligfeltet som direkte er rammet av skredet. Rapportene har stor offentlig interesse, og NGI ønsker å ha full åpenhet om de geotekniske undersøkelsene som vi har gjort og de faglige rådene som vi har gitt til utbygger og Gjerdrum kommune, sier Andresen.

NGI-direktøren understreker at det er viktig å lese rapportene i rekkefølge og ikke enkeltvis, slik at de gir mening og viser sammenheng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.