I en kontorbygning ved Ring 2 og Akerselva i Oslo koordinerer organisasjonen CEPI utvikling av en vaksine som kan ta knekken på det fryktede koronaviruset.

Her koordinerer organisasjonen CEPI og nestleder Frederik Kristensen utviklingen av en koronavaksine.
Her koordinerer organisasjonen CEPI og nestleder Frederik Kristensen utviklingen av en koronavaksine. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Vaksinealliansen Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) har satt i gang tre utviklingsprogram for en vaksine i samarbeid med internasjonale selskaper, institutter og universiteter.

CEPI ble lansert i Davos i 2017 av Norge, India, Bill & Melinda Gates Foundation og Verdens Økonomiske Forum. Målet er å utvikle og ta i bruk nye vaksiner for å forebygge framtidige epidemier.

Koronaviruset er samfunnets stresstest før neste store pandemi
Koronaviruset kommer fra flaggermus og kan spre seg raskt i en global verden med økende populasjon.
03:00
Publisert:

Dette skjedde etter Ebola-epidemien i Vest-Afrika, hvor over 11000 mennesker døde og medførte samfunnsøkonomiske kostnader på mer enn 53 milliarder dollar.

CEPI har sikret investeringer på over 750 millioner dollar av budsjettet på en milliard dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.