Tirsdag denne uken gikk det ut varsel fra Meteorologisk institutt om ekstremværet som har fått tilnavnet «Didrik».

Dette bildet er tatt ved 03-tiden natt til onsdag.
Dette bildet er tatt ved 03-tiden natt til onsdag. (Foto: Javad Parsa)

I en melding tirsdag formiddag skrev instituttet at det var fare for ekstremt høy vannstand på sør- og vestlandet. Mandag kom det dessuten et varsel om «svært høy vannstand» på østlandsområdet, og flere andre steder i landet.

Flytebroen fra sentrum over til Sørenga var stengt på grunn av stormflo.
Flytebroen fra sentrum over til Sørenga var stengt på grunn av stormflo. (Foto: Javad Parsa)

– Svært høy og ekstremt høy vannstand er ventet grunnet høyt astronomisk tidevann i kombinasjon med værets virkning, het det i meldingen tirsdag.

Flytebroen fra Sørenga over til sentrum var stengt på grunn av stormflo.
Flytebroen fra Sørenga over til sentrum var stengt på grunn av stormflo. (Foto: Javad Parsa)
Vannstanden i Akerselven var uvanlig høy.
Vannstanden i Akerselven var uvanlig høy. (Foto: Javad Parsa)

I Oslo natt til onsdag så varselet til Meteorologisk institutt ut til å ha slått inn med full kraft. DNs fotograf fikk fanget disse blinkskuddene i Bjørvika i Oslo i 03.00-tiden. Av bildene kommer det frem at vannstanden i hovedstaden langt på vei har gått over normalt nivå.

På kartet i Twitter-meldingen er kystområdene fra Oslo og opp til Trøndelag markert i gult, oransje og rødt, som indikerer at det er fare for enten høy, svært høy eller ekstremt høy vannstand.

Dette bildet er tatt ved 04.30-tiden natt til onsdag.
Dette bildet er tatt ved 04.30-tiden natt til onsdag. (Foto: Javad Parsa)

Ifølge data fra Kartverket var vannstanden i Oslo på 205 centimeter klokken 02.50 natt til onsdag. Det er den høyeste vannstanden i Oslo den siste måneden med god margin: sist gang vannstanden var noe i nærheten av like høy var første uken i januar i år. Da var vannstanden på 157 centimeter.

Trappeløp gikk direkte ned i Akerselven natt til onsdag.
Trappeløp gikk direkte ned i Akerselven natt til onsdag. (Foto: Javad Parsa)

– Vi har ikke hatt et eneste oppdrag i hele natt, til tross for at det har vært mye vann i Oslo i natt, opplyser Oslo brann- og redningsetat overfor DN onsdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.