33 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for koronaviruset.

120 av besetningsmedlemmene har testet negativt, opplyser Hurtigruten i en pressemelding. Det betyr at rundt en femtedel av de ansatte har testet positivt for viruset.

Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord. Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag, men cruiset er nå avlyst.

60 passasjerer i karantene i Tromsø

– 29 personer i mannskapet er bekreftet positive i dag, i tillegg til de fire i går. Alle passasjerer skal nå ha mottatt sms om at de skal i karantene, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø på en pressekonferanse lørdag, skriver VG.

Alle passasjerene skal også testes. 60 av dem er satt i karantene i Tromsø, ifølge avisen.

Ingen tegn på korona underveis

Fredag hadde fire besetningsmedlemmer testet positivt på koronaviruset.

– I perioden før testresultatet kom fikk alle gjestene gå i land som vanlig. Når resultatet på testene kom litt utpå dagen måtte vi sette i gang alle smitteprosedyrer- og protokoller. Vi jobber tett sammen med blant annet FHI, Tromsø kommune og sykehuset, sa kommunikasjonssjef i Hurtigruten Rune Thomas Ege til DN fredag kveld.

Ifølge Ege hadde ingen av de fire som da var bekreftet smittet symptomer på korona.

– Skipet har vært på en ukes lang tur fra Svalbard til Tromsø. Underveis var det ingen om bord som hadde symptomer – hverken gjester eller mannskap. Fire av mannskapet ble i en periode satt i isolasjon. Dette var på grunn av mistanke om annen sykdom, det forelå altså ingen tegn på korona, sa Ege.

– Vi har hatt strenge restriksjoner. Dersom man har sykdomstegn blir man satt i isolasjon uansett.

Han understreket at Hurtigruten har stilt strenge krav til de ansatte med utenlandsk statsborgerskap når det gjelder smitterisiko.

– Våre ansatte fra rødmerkede land må gå gjennom to koronatester i hjemlandet. Den ene testen skjer en liten uke før avreise til Norge og den andre 24 timer før avreise. I mellomtiden må de sitte i karantene på hotell i små kohorter. Når de kommer til Norge, må de i karantene igjen, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.