Ørjan Olsvik, professor i medisinsk mikrobiologi ved Universitetet i Tromsø, er blitt ansatt som smittevernekspert for Hurtigruten as.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Olsvik har bred erfaring fra bekjempelse av smitteutbrudd på cruiseskip, skriver Hurtigruten i meldingen.

– Vi er stolte av å forsterke det medisinske apparatet vårt gjennom å knytte oss til en slik autoritet på smittevern. Sikkerheten til gjester og mannskap om bord, og til samarbeidspartnere og folk i alle havnene vi besøker, skal alltid være Hurtigrutens øverste prioritet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Olsvik skal inngå i selskapets medisinske team og vil ha en sentral rolle i videreopplæring av ansatte på skip og på land.

– Hurtigruten har i dag gode og effektive systemer for smittevern og -bekjempelse. Arbeidet fremover vil handle om å sikre etterlevelse og å optimalisere systemer og rutiner på linje med den nyeste forskningen og teknologien innen tester, vaksiner og andre tiltak, sier Olsvik.

Professoren skal kombinere en deltidsstilling som smittevernekspert for Hurtigruten, samtidig som han fortsetter i sin professorstilling ved Universitetet i Tromsø.

Smitteutbrudd

Hurtigruten har som kjent vært svært hardt vær i år. I midten av juli dro hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen» på cruise fra Tromsø til Svalbard, og senere skulle det vise seg at skipet hadde koronasmitte om bord.

Hadsel kommune i Vesterålen fikk positiv prøve fra passasjeren onsdag 29. juli, og anmodet straks rederiet og Folkehelseinstituttet (FHI) om at alle passasjerer ble varslet. Imidlertid ble ingen av passasjerene på det første cruiset varslet.

Det førte etter hvert til at politiet ble involvert i saken, og en etterforskning ble opprettet. Det var snakk om mulige brudd på smittevern- eller straffeloven. Tidligere i høst ble det klart at granskningen gjennomført av DNV GL og advokatfirmaet Wiersholm ga Hurtigruten stryk på flere punkter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.