«Norges mest testede Munnbind til Norges Beste priser!».

Det skriver Idar Vollvik på sin offentlige Facebook-side fredag kveld i 20.00-tiden, med en lenke til mye omtalte Ludostore.

Om lag tre timer senere har innlegget fått 250 reaksjoner og en håndfull kommentarer. Til Nettavisen sier Vollvik at hans advokat fredag kveld skal ha fått en e-post om at Legemiddelverket har opphevet omsetningsforbudet mot munnbindene.

– Det er vi sykt glade for, sier Vollvik selv til avisen.

Nettavisen har vært i kontakt med Legemiddelverket, som bekrefter at omsetningsforbudet ikke gjelder for medisinske munnbind som tilfredsstiller kravene i regelverket.

Erkjente ompakking

Det har stormet rundt gründeren i høst.

Det var i starten av september at Vollvik ble pågrepet av politiet, etter en aksjon mot hans lokaler på Minde i Bergen. Han ble etter hvert siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Det var gjennom selskapene Ludostore og Vovi as at Vollvik har solgt munnbind.

Politiet mente bedriften hans Vovi as pakket om munnbind og solgte ikke-medisinske munnbind som medisinske.

Vollvik erkjente at han pakket om munnbindene, men nektet straffskyld. Det er drøye to uker siden han ble sluppet fra arresten. Rundt samme tidspunkt ble det klart at Anita Vollvik også er siktet for det samme som ektemannen. Hun har også nektet straffskyld.

– Jeg må også dypt beklage det inntrufne i forhold til kunder som allerede har mottatt munnbind med feil merking eller som har måttet vente på sine bestillinger. Dette er vi i full gang med å rydde opp i. Vi vil selvsagt også gå en runde med importleddet for å forsikre oss om at de forbedrer sine rutiner for kvalitetssikring, skrev Idar Vollvik i en pressemelding i starten av september.

Norges første telemilliardær

Idar Vollvik ble på begynnelsen av tusenårsskifte kjent for å ha gjort Chess til et hurtigvoksende mobilselskap ved å tilby billige ringeminutter og tekstmeldinger.

– Da vi kjøpte selskapet, hadde det kun 600 kunder som de hadde brukt to år på å skaffe. En måned senere etter overtagelsen hadde vi 4000 kunder. Samme år vant vi en prisundersøkelse i Dagbladet, som sa at man kunne spare 6000 kroner i året på å bli Chess-kunde, sa Vollvik til DN i 2018.

Vollvik solgte selskapet til TeliaSonera for 1,77 milliarder kroner, et salg som ifølge Vollvik selv ga ham en gevinst på 1,1 milliarder, og gjorde ham til Norges første telemilliardær.

Det stempelet ble imidlertid ikke permanent. Vollviks lite lukrative daytrader-virksomhet gjorde at han tapte alle pengene han tjente på salget av Chess. I ettertid har Vollvik stått bak en rekke selskaper som har gått konkurs.

I 2009 forsøkte Vollvik å gjenta suksessen fra Chess, da han startet selskapet Ludo Mobil as. Selskapet ble overtatt av Chess i 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.