Tirsdag formiddag meldte Bergens Tidende at det pågår en politiaksjon mot Idar Vollviks lokaler på på Minde i Bergen. Det er ifølge politiadvokat Sigurd Granli tatt ut siktelse i saken.

Ifølge politiadvokat Sigrid Sulland ved Vest politidistrikt har politiet aksjonert mot tre lokaler knyttet til Vollvik. Hun bekrefter at han er pågrepet av politiet.

– Han er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Vi har mistanke om uriktig merking av munnbind, sier hun til DN.

Bergensavisen meldte om pågripelsen først. Sulland sier til DN at de har tatt beslag i munnbind og elektronisk utstyr som de nå gjennomgår.

– Videre tar vi mange vitneavhør, som vi allerede er fullt i gang med, sier hun.

– Hvorfor skjer dette nå?

– Han er siktet på bakgrunn av et tips. Det fikk vi nylig.

Vollviks forsvarer opplyser til Bergens Tidende at han nekter straffskyld, og hevder det hele er en misforståelse.

Mulig feilmerking

Ifølge BT har kartonger med munnbind blitt beslaglagt av politiet, og bilder viser at kartongene er merket med munnbind.

Det er tidligere kjent at Vollvik under koronakrisen har drevet storstilt import og salg av munnbind.

VG har tidligere skrevet at Vollviks firma Vovi as har fått flere forsendelser med smitteverkutstyr stoppet i tollen. Han sa selv til avisen i utgangen av mai at selskapet ikke kunne nok om smittevernutstyr da de bestilte de første forsendelsene med munnbind.

Tidligere i august skrev DN at Vollvik har kjøpt munnbind for 50 millioner kroner, og at salget nå står for 90 prosent av hans virksomhet. På det meste har han solgt 33 munnbind i sekundet, og totalt 1,6 millioner på tre dager, fordelt på 16.000 ordrer.

Vovi as har de seneste årene vært drevet som et investeringsselskap, heleiet av Idar Vollvik, med eierandeler blant annet i selskapet Digital Group. Ved utgangen av 2018 hadde selskapet en negativ egenkapital på 65 millioner kroner. 2019-regnskapet er ennå ikke lagt frem, men i midten av april endret selskap formål til import og salg av medisinsk utstyr. Finansavisen skrev i vinter at Vollvik hadde solgt aksjer i Digital Group verdt 68 millioner kroner på to år.

Vollvik hadde i 2019 en inntekt på knapt 700.000 og han betalte knapt 293.000 kroner i skatt. I 2018 hadde han en inntekt på vel fem millioner kroner i inntekt, og han betalte vel 1,56 millioner kroner i skatt. Vollvik står oppført med null i formue.

Søkkrik på Chess

Idar Vollvik ble for alvor kjent som gründer da han bygget opp billigmobiloperatøren Chess tidlig på 2000-tallet, før han solgte det til TeliaSonera i 2005 – et salg han tjente om lag én milliard kroner på.

Pengene han tjente på Chess tapte han imidlertid på daytrader-virksomhet i aksjemarkedet.

Vollvik har i senere tid stått bak en rekke selskaper som har gått konkurs, og forsøkte i 2009 å gjenta suksessen fra Chess, da han startet selskapet Ludo Mobil as. Selskapet ble imidlertid tatt over av Chess i 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.