– Vi avviser ikke lønnsstøtte. Det er en av flere ordninger vi kan diskutere med partene, sier Vestre til NTB.

Næringsministeren har vært i en rekke krisemøter med partene i arbeidslivet den siste tiden for å diskutere hvordan regjeringens koronatiltak rammer næringslivet.

Fredag formiddag har han kalt inn til et nytt møte med LO, NHO og Virke. Men nå er det nok prat, melder Vestre.

– Dette er ikke bare et lyttemøte for å få innspill, men et møte hvor vi vil sette oss sammen for å være mer konkrete, sier Vestre.

Vil unngå permitteringer

Med seg har han mannen som vokter pengebingen, finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), samt representanter fra Arbeids- og sosialdepartementet.

LO, NHO og Virke har alle etterlyst lønnsstøtte, der staten tar en del av lønnskostnadene for kriserammede bedrifter. Formålet er å gjøre det lettere for bedriftene å unngå permitteringer.

Kommunal ordning

Regjeringen har på sin side varslet at den nasjonale kompensasjonsordningen til næringslivet skal gjenåpnes. I tillegg er det satt av 1 milliard kroner ekstra til den kommunale kompensasjonsordningen for bedrifter som rammes økonomisk av de nye koronarestriksjonene.

– Vi er i en fase der vi vil sette oss ned og diskutere eventuelle nye tiltak med mål om å finne gode løsninger som holder flest mulig i jobb og som gjør at næringslivet kommer seg best mulig gjennom disse ukene, i tett dialog med partene i arbeidslivet, sier Vestre.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.