Saken oppdateres.

Tidligere fotballproff og nåværende skuespiller John Carew ansettes i en 80 prosent engasjementsstilling i Norges Fotballforbund (NFF), opplyses det i en pressemelding torsdag.

– John tok kontakt med oss før jul med et ønske om å få bidra i norsk fotball. Dette var noe han hadde tenkt på en stund, men som virkelig hadde aktualisert seg etter at han i vinter ble dømt til fengselsstraff for uaktsom skatteunndragelse. Det er en vanskelig periode for John nå og han ønsker å bidra inn i noe som oppleves meningsfullt, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i NFF.

Carew ble i fjor dømt til fengsel i ett år og to måneder for skattesvik. Han ble også dømt til å betale en bot på 540.000 kroner.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til idretten. Fotball er fortsatt en viktig del av mitt liv. Det blir fint å kunne bidra med å utvikle en ny generasjon spillere, sier Carew i pressemeldingen.

Han håper å kunne tiltre stillingen mens han soner med fotlenke, og vil søke Kriminalomsorgen om dette, skriver NFF. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.