– Vi har økt trafikken til butikk, og vi har klart å konvertere flere til å bli kunder, sier finansdirektør Henrik Frisell i interiørkjeden Kid.

Selskapet, som har reist seg igjen etter å ha blitt overtatt av bankforbindelsen DNB for nesten ti år siden, og siden ble overtatt av milliardær og investor Bjørn Rune Gjelsten i 2016, hadde en samlet omsetningsvekst i butikker og på nett med 14 prosent i april, mai og juni sammenlignet med kvartalet før.

Resultatet før skatt i første kvartal lå på 281 millioner kroner, men steg til 321 millioner kroner i andre kvartal. Dette tross to færre salgsdager i tremånedersperiodene. Til sammen økte omsetningen i årets to første kvartaler med 11,3 prosent, sammenlignet med fjoråret.

– Selvfølgelig er vi kjempefornøyde med resultatet, men vi skal være forsiktige med å si hvordan året kommer til å bli før vi kommer ut på senhøsten, sier Frisell.

Forskjellige «reiser»

Han håper at de kan gjenta den positive utviklingen de hadde på tampen av året i fjor, men understreker at det ikke vet hvordan resultatet blir hverken på netthandelen eller i butikkene.

Henrik Frisell sier det er mange kunder som besøker butikkene og deretter kjøper på nett, og omvendt.

– Vi har hatt en god økning på nett dette kvartalet, og vil fortsette å ha det fremover, sier han.

Etter å ha levert sterke salgstall for andre kvartal steg Kid-aksjen med 3,5 prosent fredag. Meglerhuset Pareto Securities skriver i en oppdatering at den sammenlignbare veksten var på 11 prosent, og dermed mer enn det dobbelte av meglerhusets eget anslag på 4,5 prosent. De tar derfor opp sitt anslag på årets driftsresultat med to prosent, ifølge nyhetsbyrået TDN Direkt. Pareto anbefaler kjøp av Kid-aksjen, og tror den skal stige fra dagens nivå på 45 kroner til 55.

«Dette igjen illustrerer Kids attraktive tilbud og evne til å utkonkurrere markedsveksten og markedsandelen», skriver TDN Direkt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.