Mangemilliardær Kjell Inge Røkke gir fem millioner kroner til et krisefond til Oppdal, der han har både hytte og forretningsinteresser, skriver lokalavisen Opp.

Det er forretningspartner Bjørn Ove Ansnes som har fått Røkke, som omtales som «oppdalsvenn», med på initiativet.

– Jeg fortalte om de store konsekvensene koronakrisen har fått for Oppdal. Plutselig sier han; «Jeg har lyst til å gjøre noe for Oppdal. Jeg vil bruke fem millioner, tar du oppgaven?», sier Ansnes til avisen.

Ansnes forteller at han tok kontakt med banksjef Gro Furunes Skårsmoen i Oppdalsbanken, der han er styreleder, samt tidligere ordfører Kirsti Welander for å etablere et uformelt «fondsstyre». Kommunens ordfører er også informert. Planen er å møtes neste uke for å planlegge hva pengene skal gå til.

Røkke skal ikke ha lagt noen føringer for støtten. Overfor Opp peker Ansnes ut sosiale og kulturelle tiltak i bygden.

– I første omgang får koronakrisen konsekvenser for utsatte grupper og eldre som ikke får besøk, lag og foreninger som mister inntektsgrunnlag. Vi vil i første omgang se på tiltak for dem som ikke får støtte gjennom nasjonale redningspakker.

Hyttekommunen rammes hardt av koronakrisen, og ifølge lokalavisen er 500 blitt ledige den siste tiden – flere av disse på Røkkes eget Quality Hotel Skifer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.