Torsdag klokken 18 avholdt helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol en pressekonferanse om koronasituasjonen. Til stede var også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

Flere steder i landet er koronasmitten på vei full fart oppover. Disse kommunene må vurdere å innføre lokale tiltak, understreker helseministeren.

– Høy smitte over tid fører til flere syke og større press på kommunenes helsetjeneste. Derfor er det veldig viktig at kommuner med koronautbrudd ikke nøler med å ta grep og innføre lokale tiltak, sa helseminister Ingvild Kjerkol etter et møte med koronautsatte kommuner.

I mange kommuner og storbyer har det den siste tiden blitt satt nye rekorder i antall koronatilfeller på ett døgn.

– Regjeringen følger situasjonen nøye. Det er ikke behov for nasjonale tiltak, men det er på tide å brette opp ermene igjen, sa Kjerkol.

Tredje dose til helsepersonell med pasientkontakt

Helsepersonell med pasientkontakt skal nå få tilbud om en tredje dose med vaksine mot covid-19, opplyser også helseminister Ingvild Kjerkol.

– For å trygge dem som står i første linje, og forebygge smittespredning vil helsearbeidere med pasientkontakt få tilbud om en tredje dose. Vi starter med dem som fikk vaksine først, sa Kjerkol på pressekonferansen om koronasituasjonen torsdag kveld.

Kommunene og Folkehelseinstituttet jobber med å finne ut hvordan dette skal rulles, ut slik at belastningen på kommunene blir minst mulig.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg forsikrer at det er nok vaksiner og god nok kapasitet i helsevesenet over hele landet i hele landet til å skalere opp vaksinasjonen betydelig.

Helseministeren sier derimot at hun skal ha et møte med Helse Nord og statsforvalterne fredag for å drøfte situasjonen i Nord-Norge spesielt.

– Det er også viktig at helsetjenestene innad bidrar til å avlaste hverandre, for vi er mest bekymret for kapasiteten i helsevesenet, sier Kjerkol.

Helsepersonell kommer til å reise fra Østlandet til Nord-Norge for å avhjelpe situasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.