Regjeringen kunngjorde torsdag at de henter ut inntil 5.250 flyktninger til Norge gjennom ulike europeiske samarbeidsordninger.

Hva dette vil koste, kan regjeringen foreløpig ikke gå ut med.

– Det er for tidlig å si hva totalkostnaden vil bli, sier Mehl til NTB. Hun viser til både flyktninger som blir hentet av norske myndigheter, og dem som tar seg til Norge på egen hånd.

– Det er ingen tvil om at dette kan bli beløp i milliardklassen, sier Mehl, som sier regjeringen om nødvendig vil gå til Stortinget for å be om økte økonomiske rammer.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det er viktig at Norge, i likhet med andre europeiske land, bidrar i de felles europeiske ordningene for å hjelpe dem som er på flukt fra krigen.

På pressekonferansen sa justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) at regjeringen fraråder at private henter ukrainske flyktninger.

– Det er flott at mange vil stille opp, men jeg ber nå alle som vil hjelpe om å gjøre det på andre måter enn å organisere transport til Norge, sier Mehl.

Norge tar i første omgang sikte på å hente ut 2.500 personer fra Moldova. I tillegg vil Norge tilby 550 plasser til medisinsk evakuering av pasienter og deres nære familiemedlemmer, totalt om lag 2.750 personer.

– Moldova har bedt om hjelp for å håndtere flyktningstrømmen, og Norge vil stille opp, sa statsminister Støre på en pressekonferanse torsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.