– Vi har fått beskjed om at problemene er løst, og trafikken vil gå som normalt igjen, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til NTB.

Feilen oppsto i 11.30-tiden onsdag og rammet systemene flygelederne bruker i avviklingen av trafikken.

– Det vil nok bli noen følgeforsinkelser utover dagen siden en del fly har stått på bakken en stund, men vi regner med at det vil normalisere seg utover kvelden, sier Løksa.

Passasjerer blir bedt om å forholde seg til informasjon de får fra flyselskapene og ellers møte til oppsatt tid.

I en Twitter-melding avkreftet Avinor ryktene om at det dreide seg om et cyberangrep.

Satte sammen krisestab

Anders Kirsebom er administrerende direktør i Avinor Flysikring. Han er på en luftfartskonferanse i Bodø onsdag, og satte sammen en krisestab på Bodø lufthavn straks feilen ble oppdaget.

– Vi jobber for harde livet med å rette feilen. Den er funnet, men nøyaktig tidspunkt for når det er reparert, kan vi ikke gå ut med før det er reparert. I løpet av noe tid, har vi et mer eksakt tidspunkt, sier Kirsebom.

VG har sitert kilder i Avinor som sier de tror feilen kan være rettet mellom før klokken 1330.

Til det sier Kirsebom like etter klokken 1300:

– Det kan være realistisk, men jeg kan ikke bekrefte det ennå.

– Hva er feilen?

– Det vil jeg gjerne komme tilbake til. Det er for tidlig å kommentere nå, sier Kirsebom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.