Michael Kors er for nordmenn kanskje mest kjent for de gjenkjennelige veskene med grunnleggerens MK-initialer på.

Men kjeden selger også blant annet sko, klokker og klær til både menn og kvinner, og i fjor høst kunngjorde selskapet oppkjøpet av luksusmerket Gianni Versace til den nette sum av 2,21 milliarder dollar. Året før kjøpte de også luksusskoprodusenten Jimmy Choo for 1,2 milliarder dollar.

Kjedens regnskapsår 2018 var imidlertid ikke mye å juble for. Det endte med et resultat før skatt på minus 1,7 millioner i Norge. Det står i sterk kontrast til året før, da resultat før skatt endte på 1,6 millioner kroner i pluss.

Av det ferske årsregnskapet for 2019 kommer det frem at Michael Kors øker omsetningen med litt under 30 millioner kroner. Dessuten er underskuddet fra 2018 snudd. I 2019 sitter det amerikanske motehuset igjen med 750.684 kroner før skatt i Norge.

Styret skriver ingenting om hvordan det har klart å komme seg i pluss, men av årsrapporten fremkommer det at selskapet har kuttet lønnskostnadene med to millioner kroner, og gått ned til fem årsverk mot ni i fjor.

Butikken på Karl Johan i Oslo er lagt ned, og Michael Kors har i dag ingen fysiske butikker i Norge.

Snur trenden

Selskapet opererer med avvikende regnskapsår, som løper fra 1. april til 31. mars.

De tre luksuskjedene – Michael Kors, Jimmy Choo og Gianni Versace – er alle eid av et multinasjonalt moteholdingselskap kalt Capri Holdings. Ifølge morkonsernets årsregnskap hadde de tre kjedene en samlet omsetning på 5,2 milliarder dollar på verdensbasis i 2019.

I juni omtalte DN de stadig flere konkursene innen varehandel, og så sent som i august meldte kleskjeden Zara om rekordunderskudd.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Svært få utvalgte lever dette luksuslivet - her er morgendagens stjernejobber
– Vi likner profesjonelle idrettsutøvere.
07:21
Publisert: