Dette ble vedtatt med ti mot ni stemmer i kommunestyret i Nordkapp torsdag. Forvaltningen av turistområdet fortsetter som før.

– Vi mener det er den beste løsningen for Nordkapp-samfunnet, sier ordfører Kristina Hansen (Ap).

Finnmarkseiendommen er grunneier av området der Nordkapp-platået ligger. Dette området er utleid til Rica Eiendom som igjen leier ut området til hotellkjeden Scandic.

Før torsdagens kommunestyremøte i Nordkapp har det vært strid rundt ordningen som gir hotellkjeden Scandic og Rica Eiendom rundt 50 millioner kroner i årlige billettinntekter for å slippe inn turister på Nordkapplatået.

Motstanderne av ordningen har ønsket å omregulere området til offentlige formål, noe som blant annet har fått støtte fra konkurrerende hotelleiere, som Petter Stordalen og Olav Thon.

Ved en omregulering av området til offentlige formål, er det blitt anført at kommunen kan ekspropriere eiendom på platået. Dette er imidlertid omdiskutert, og tilhengerne av å videreføre dagens ordning har påpekt at kommunen kan risikere søksmål.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.