Tidligere leder for Folketrygdfondet og nåværende styreleder i DNB, Olaug Svarva, er tirsdag valgt ny styreleder i Norfund, ifølge en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

- Jeg gratulerer Olaug Svarva som ny styreleder i Norfund. Med sin tunge ledererfaring fra finanssektoren, vil hun tilføre viktig kompetanse i den vekstfasen som Norfund nå er inne i. Jeg ser fram til et godt samarbeid med Olaug Svarva, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Fra 2006 til 2018 var Svarva administrerende direktør i Folketrygdfondet. Kristin Clemet har vært styreleder i Norfund fra 2007 til 2019.

Kristin Clemet leder tankesmien Civita.
Kristin Clemet leder tankesmien Civita. (Foto: Fredrik Bjerknes)

- Jeg er svært takknemlig for den store innsatsen Kristin Clemet har lagt ned som styreleder i Norfund og de resultatene hun har oppnådd. Hun har vært en sentral aktør i norsk utviklingsarbeid. Hennes lederskap og kunnskap har hatt stor betydning for den positive utviklingen som Norfund vært gjennom under hennes styrelederperiode, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Norfund er statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland, og er Norges viktigste instrument for å bidra til næringsutvikling i utviklingsland. Ved utgangen av 2018 hadde Norfund en investeringsportefølje på 22,3 milliarder.

Halvparten av investeringsporteføljen er innen fornybar energi. Norfund får årlig tilført kapital over statsbudsjettet. I 2019 fikk Norfund tilført 1,875 milliarder i ny kapital.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.