Det opplyser Utenriksdepartementet onsdag.

– Vi har orientert Russlands ambassadør om at en medarbeider ved den russiske ambassaden er uønsket som diplomat og vil bli bedt om å forlate Norge. Det er fordi han har utført handlinger som ikke er forenlige med hans rolle og status som diplomat, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet i en pressemelding.

NRK skriver at UD har valgt å ikke offentliggjøre navnet på mannen som blir utvist.

Den russiske diplomaten var i et møte med den nå spionsiktede mannen på en restaurant i Oslo da sistnevnte ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) lørdag.

Russeren har for sin del diplomatisk immunitet, noe som innebærer at han ikke kan straffeforfølges i Norge, opplyste PST til NTB tirsdag. Russeren ble derfor ikke pågrepet da PST gikk til aksjon lørdag.

– Vi har nok kun fokus på nordmannen. Etterretningsoffiserer og diplomater har immunitet. PST kan ikke begjære noe her. Det blir nok UD, sa seniorrådgiver Martin Bernsen i PST tirsdag.

Nordmannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker og er siktet for å ha avslørt statshemmeligheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.