Bakgrunnen for oppsigelsene er et forslag fra selskapets konsernledelse om å legge ned avdelingene for griseskjæring i Steinkjer og Stavanger til fordel for en ny og modernisert fabrikk i Tønsberg, melder NRK.

«Investeringen på en halv milliard kroner legger til rette for en mer effektiv og bærekraftig industristruktur som bedrer lønnsomheten med 125 millioner kroner årlig», skriver Nortura i en pressemelding tirsdag formiddag.

Den nye delen på fabrikken i Tønsberg vil etter planen stå ferdig etter sommeren 2023. Deretter skal skjæreaktiviteten i Steinkjer og på Forus gradvis trappes ned. Slakterivirksomheten ved de to anleggene blir ikke berørt, ifølge Nortura.

De ansatte i Steinkjer og Stavanger ble informert om Norturas beslutning tirsdag morgen.

– Vi forstår at dette er krevende for de som blir berørt, men de politiske og kommersielle rammevilkårene gir oss ingen andre alternativer. Ansatte får en omstillingstid på nesten to år, og vi har god tro på å finne gode løsninger slik at flest mulig skal finne seg nytt arbeid i eller utenfor Nortura, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura til Trønder-Avisa.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.