NRK melder torsdag ettermiddag at milliardær og skipsreder Fred. Olsen er siktet for brudd på vegtrafikklovens paragraf tre.

Det skjer etter at 91-åringen kjørte på en tre år gammel gutt i 14.30-tiden 1. nyttårsdag. NRK skriver at nødetater rykket ut til ulykkesstedet onsdag, mens Fred. Olsens Tesla ble fraktet vekk av Falck.

– Jeg er uendelig trist over det som har skjedd og siden hendelsen hatt hovedfokus på gutten. Jeg forstår, etter nær og god kontakt med guttens nærmeste, at det etter omstendighetene går bra med ham. Det oppleves ikke riktig med ytterligere kommentarer fra meg, meddeler skipsrederen til NRK via sin sekretær.

Skal stå bra til med gutten

Da ambulansepersonell først kom til stedet 1. nyttårsdag ble det meldt om mindre personskader, men det ble etter hvert kommet frem til at skadene på gutten var mer alvorlige enn det fremstod da meldingen ble ringt inn.

– Barnet ble kjørt til sykehus for behandling og observasjon og det skal stå bra til med barnet, sier politiadvokat Ingelin Hauge ved Oslo politidistrikt til statskanalen.

Hun opplyser videre at det ikke er mistanke om kjøring i ruset tilstand.

– Fører har status som siktet fordi hans førerrett er midlertidig tilbakekalt og førerkort er beslaglagt, fortsetter hun.

Vegtrafikklovens paragraf tre sier at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Ifølge NRK foretar politiet avhør av vitner, samt tekniske undersøkelser av bilen som var involvert i ulykken.

En av Norges rikeste

Skipsrederen er en av Norges rikeste personer, og er ifølge Kapitals liste over Norges rikeste på 23. plass med en formue på 8,9 mrd. kroner.

Fred. Olsen er sønn av skipsreder Thomas Olsen og har ledet det globale skipsrederi-konglomeratet Fred. Olsen & Co. Selskapet har slått seg opp innen flere sektorer, blant annet shipping, service og rigg.

For ordens skyld opplyser DN at Fred. Olsen & Co er majoritetseier i NHST Media Group, DNs morselskap. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.