– Det er tøft, det er vanskelig og det er nødvendig, sier Johansen.

Dette betyr at det blir hjemmeskole og digital undervisning på alle ungdomsskoler og videregående skoler i hovedstaden, i første omgang frem til over påske, tirsdag 6. april.

Det innføres også differensierte tiltak med hjemmeskole og digital undervisning for enkelte bydeler for 5. til og med 7. klassetrinn. Dette gjelder bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand.

Alle barnehager og aktivitetsskoler (AKS) stenges i påskeuken i hele Oslo.

Samtidig innskrenkes sosialt samkvem til maksimalt to personer i private hjem.

– Det er ingen tvil om at vi er innei en tredje smittebølge, sier byrådsleder Raymond Johansen i Oslo forteller om en sterk økning i smitten i hovedstaden. Det er den mer smittsomme britiske mutasjonsvarianten som dominerer i Oslo.

Det nye med den britiske varianten er at smitten blant barn og unge har gått veldig opp.

Det såkalte R-tallet er nå på 1,5 i Oslo, men med store geografiske forskjeller rundt om i byen.

Alle eksisterende smitteverntiltak i Oslo, med blant annet stengte butikker, treningssentre og omtrent alt annet, videreføres.

Organiserte fritidsaktiviteter utendørs for barn og ungdom er fortsatt tillat, forutsatt et det er maksimalt ti personer og at enmetersregelen overholdes.

De nye innstramningene gjør at Oslo nå har de mest inngripende smitteverntiltakene siden koronapandemien rammet Norge for vel et år siden.

Klokken 21 tirsdag kveld er det varslet strengere tiltak for områdene rundt Oslo, i Viken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.