Resultatet for Petter Northugs selskap ente på 4,9 millioner kroner før skatt i fjor, ned fra 11 millioner året før. Også omsetning og driftsresultat gikk ned i 2018, sammenlignet med året før. Det stoppet likevel ikke Northug fra å ta ut to millioner kroner i utbytte.

Tilbakegangen fortsetter dermed for den tidligere skiløperen. Petter Northug Holding as har nå to år på rad med nedadgående trend, etter rekordåret i 2016.

Ifølge Brønnøysundregistrene er selskapets formål «å forvalte royalty, merkevarer og investering i aksjer og andre verdipapirer og eiendeler, som eiendommer, samt foredragsvirksomhet og sponsorvirksomhet».

Den tidligere verdenscupvinneren har etter karriereslutt lansert sin egen sportskolleksjon og vært en fremtredende tv-personlighet. Petter Northug Holding as eier også datterselskapet Northug as, som eier varemerket «Northug».

John Northug, Petter Northugs far og styreleder i Petter Northug Holding as, har ikke besvart DNs henvendelser søndag.

Lanserte sportskolleksjon

Rett før jul i fjor kunngjorde en av våre fremste skistjerner gjennom de siste ti årene, at han legger opp som toppidrettsutøver.

Foran et samlet norsk pressekorps fortalte en gråtkvalt Northug at han, etter blant annet to OL-gull og to sammenlagtseire i verdenscupen, hadde tatt valget om å gi seg som skiløper.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Northug var tilbake med nye prosjekter. I slutten av januar lanserte han sin egen hanske- og brillekolleksjon på Norspomessen på Hellerudsletta i Romerike.

Den gangen fortalte han til DN at kolleksjonen hadde vært planlagt «en stund».

– Produktene skal ha en bred målgruppe og ikke kun være tilpasset langrenn. Jeg visste nøyaktig hva jeg var ute etter, sa Northug i januar.

Alt har derimot ikke kun vært rosenrødt for den tidligere langrennsprofilen siden han «pensjonerte» seg.

I mai gikk tv-profil og pokerspiller Aylar Lie til søksmål mot Strawberry Publishing, forleggeren som sto bak Northugs biografi. Lie krevde 100.000 kroner for krenking av privatlivets fred grunnet bokens omtale av hennes tidligere forhold til Northug.

Forleggeren fikk medhold i retten, og Lie ble dømt til å betale drøye 4000 kroner i saksomkostninger.

Fra skisporet til tv-skjermen

I vinter gjorde Northug seg bemerket som ekspert og fast gjest i TV 2s «Camp Seefeld» under ski-VM, etter å ha inngått en avtale med kanalen en drøy måned før han kunngjorde at han la opp.

På slutten av årets sesong i den engelske toppserien gjestet han også flere ganger TV 2s Premier League-studio.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.