Komiteen er nå kommet til enighet om å sende brev til både finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om ansettelsen.

Komitéleder Peter Frølich fra Høyre mener hovedspørsmålet i saken er om ansettelsesprosessen har vært rigget til fordel for Stoltenberg.

– Jeg er veldig glad for at hele komiteen har samlet seg om spørsmålene, som stilles til både Vedum og Støre. Hele komiteen ser seg tjent med at disse grundige spørsmålene blir behandlet og besvart av regjeringen, sier Frølich etter møtet i komiteen tirsdag ettermiddag.

Han understreker at brevet og spørsmålene ikke betyr at det er åpnet kontrollhøring. Frølich sier regjerings svar vil avgjøre hva komiteen foretar seg videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.