Allerede tre dager før Protector Forsikring fremla resultatet for andre kvartal, varslet selskapet at det kom til å bli store tap.

Resultatanslaget på minus 128 millioner kroner før skatt viste seg å bli mindre, når Protector i dag presenterte sine tall for andre kvartal.

Det endelige resultatet kom på minus 125,7 millioner kroner.

Investeringsresultatet, som selskapet anslo å være på cirka minus 69 millioner kroner, endte til slutt på minus 69,3 millioner kroner.

– Som varslet i en børsmelding 10. juli så er Q2 resultatet svakt, skriver selskapet i en børsmelding.

Svakt teknisk- og investeringsresultat

Selv om tapet i volgiftsretten og boten for brannen i London tynget resultatet, var driften også svakere enn vanlig for forsikringsselskapet.

— Resultatet er drevet av et tap i voldgiftsretten, et svakt teknisk resultat også uten voldgiftsrettstapet og et svakt investeringsresultat, skriver selskapet i børsmeldingen.

Netto-avkastning på investeringene endte på 1,1 prosent og det tekniske resultatet endte på minus 72 millioner kroner, mot 2,8 millioner kroner i pluss i andre kvartal i fjor.

Såkalt "Combined ratio for egenregning" endte på 107,2 prosent, opp fra 99,2 prosent i andre kvartal 2018.

Nettoinntektene til Protector endte i andre kvartal på 1.011,9 millioner kroner, mot 699,8 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 116,9 millioner kroner, mot 68,9 millioner kroner i samme kvartal året før.

Kjempebot etter Grenfell Tower brannen

Tidlig i juli kom en oppnevnt voldgiftsdomstol med en knusende dom mot forsikringsselskapet som en følge av dødsbrannen i Grenfell Tower i London sommeren 2017. Brannen, som er beskrevet som en av de største katastrofene i britisk historie, tok livet av 71 personer.

Protector, som forsikret bydelen høybygget lå i, må ta en regning på 75 millioner kroner – uten mulighet for å anke. Medregnet kostnadene for Grenfell Tower-saken venter selskapet en combined ratio på 107 prosent. Combined ratio viser kostnader og skadebetalinger i prosent av inntektene. Sammenliknet med første kvartal i 2019 lå dette på 105,9 prosent.

Skjeggkre spiste opp resultatet i fjor

Gjennom 2018 falt aksjen betydelig etter at Protector avviklet hele virksomheten for boligselgerforsikring. Grunnen var store problemer med skjeggkre oppdaget i boliger hvor Protector var boligselgerforsikrer.

Etter flere rettssaker, hvor kjøpere gikk rettens vei for å få prisavslag, fikk Protector medhold i en ankesak i Agder lagmannsrett. Retten mente at «skjeggkre nokså lett kan bekjempes», noe Sverre Bjerkeli, sjef i Protector, kalte «en seier for fornuften».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.