Russens organisasjonskomité, bedre kjent som Rok, er konkurs, ifølge en melding til Brønnøysundregistrene torsdag ettermiddag.

Rok var i en årrekke arrangør av russetreffene på Tryvann, før Tryvann Drift tok over arrangementet i år. Else-Marie Mie Koren Wisniewska Skard er eier av både Rok og selskapet NPC. Sistnevnte kom inn på arrangørsiden av Tryvanntreffet i 2018.

Nå har altså Rok, som ble etablert i 2004, blitt erklært konkurs.

Bostyrer Frode Kristoffer Finnøy har ennå ikke fått oversikt over situasjonen, og ønsker derfor ikke å kommentere saken.

Skard har ikke besvart DNs gjentatte henvendelser torsdag ettermiddag.

Preget av kontroverser

Eventselskapet Rok har vært gjenstand for hard kritikk, både fra russ, konkurrenter og tilsyn. I fjor ble treffet avlyst på grunn av store snømengder, til tross for at politiet ikke hadde noen innvendinger på at arrangementet kunne gå som planlagt.

Et halvt år etter at NRK først omtalte manglende evne til å refundere kjøpte billetter hadde Rok fortsatt ikke betalt tilbake de mange avgangselevene som hadde kjøpt billetter til treffet.

Forbrukerrådet refset NPC, som var hovedarrangør for treffet i 2018, for manglende samarbeidsvilje. I etterkant av datoene treffet egentlig skulle gått av stabelen, fikk de som hadde kjøpt billetter beskjed om at de ville kunne få deler av prisen refundert.

Tapte i retten

I 2017 stevnet Rok Lillehammer Olympiapark for å ha hevet en samarbeidsavtale om å arrangere Landstreffet Lillehammer. Helt siden 2007 har de to arrangert treffet sammen.

Rok krevde 14 millioner kroner i erstatning, men vant ikke frem, og måtte i stedet betale i underkant av en halv million kroner i saksomkostninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.