– Vi ønsker at blant annet Nederland og USA skal binde seg mer til Norge, utover Natos artikkel fem, som går ut på at blir et land angrepet, så er det et angrep på hele alliansen, sier talsperson Eirik Skomedal i Hæren til Klassekampen.

Det amerikanske marinekorpset etablerte seg på Værnes i Trøndelag i 2017, men i sommer ble det avgjort at soldatene ikke skal være fast stasjonert. Derfor jobber regjeringen for at andre land skal øve mer i Norge på fast basis, skriver avisen.

– Sammen med våre største allierte skal norske styrker øve på Natos planverk for krise og krig. Vi skal jobbe tettere med styrker fra blant andre Storbritannia, Tyskland, Nederland og USA, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

I dag er det USA, Storbritannia og Nederland som har flest soldater på øvelser i Norge. Forsvarsbygg har blant annet bygget en leir til 600 nederlandske soldatene som ut oktober øver i Indre Troms. Tyskland, Frankrike, Sverige og Finland øver også i landet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.