– Vi kommer til å prioritere dette. Men vi vet ikke når sakene kommer, sier kommisjonens leder Siv Hallgren til NTB.

Ifølge riksadvokat Tor-Aksel Busch er det avsagt uriktige dommer for trygdebedrageri i minst 48 saker. Busch sa mandag at hans kontor vil sende et brev til alle politidistrikter med listen over sakene, men utelukker ikke at listen kan bli utvidet når hvert enkelt distrikt går gjennom for å se om det er saker som ikke er fanget opp. Saken vil deretter bli oversendt til Gjenopptakelseskommisjonen med begjæring om gjenåpning.

Hver sak må behandles for seg, ifølge Hallgren.

– Så må vi vurdere når vi får inn sakene, om de kan behandles så summarisk som det som er nevnt til nå, sier hun.

Sakene må opp i et kommisjonsmøte for å se om de kan gjenåpnes. Det neste planlagte møtet i kommisjonen er i januar. Dermed kan det først bli en avklaring på vårparten.

– Det kan også bli aktuelt med et ekstramøte. Vi må finne en effektiv måte å behandle disse på, sier Hallgren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.