– Vi beklager den oppståtte situasjonen sterkt – både for gjester som møter stengte dører og ikke minst for våre ansatte som har gledet seg til å ta dem imot, skriver restauranten Michaels i pressemeldingen.

Restauranten ble åpnet av hotellinvestor og eiendomsarving Anders Buchardt sammen med sin far Arthur Buchardt. I 2020 overtok daglig leder, Michael Skiri, eierskapet til restauranten. Det var i den forbindelse skjenketabben skal ha oppstått.

Etter norsk lovgivning er det hovedeier som er nødt til å søke om serverings- og skjenkebevilling på eget navn. Bevillingen følger altså ikke selskapet, noe restauranten Michaels ikke var klar over, ifølge Skiri.

Under koronapandemien har serverings- og skjenkebevillinger blitt automatisk fornyet. Dette er grunnen til at Michaels restaurant først nå må holde stengt.

– Vi er pliktig å søke om skjenkebevilling fra næringsetaten og det har tatt lengre tid enn forventet, sier Michael Skiri til DN.

– Dette er veldig beklagelig både for ansatte og gjester. Det er det verst tenkelige scenarioet som kunne ha oppstått nå etter to år med pandemi.

Så dette skyldes en tabbe fra deres side?

– Ja, det kan du godt si.

Skiri håper å motta serverings- og skjenkebevilling innen juni er omme, men kan ikke garantere noe.

– Næringsetaten er heldigvis veldig behjelpelig. Det er vi veldig takknemlige for.

I oppstartsåret 2019 hadde restauranten Michaels et resultat før skatt på minus to millioner kroner. Resultat før skatt for driftsåret 2020 lå på minus 5,9 millioner kroner.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.