Det er den høyeste lønnsveksten på flere år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Gjennomsnittlig månedslønn for arbeidstakere som jobbet heltid var på rundt 47.300 kroner i september i fjor, noe som er en vekst på i underkant av 1.700 kroner, eller 3,7 prosent, fra september året før.

Bergverksdrift og utvinning, der olje- og gassutvinning inngår, er hovednæringen med det høyeste lønnsnivået i Norge, med en gjennomsnittlig månedslønn på 74.600 kroner. Næringen hadde også den sterkeste veksten i antall jobber med en økning på 6,6 prosent.

Det var derimot i elektrisitets-, gass-, damp- og varmtvannsforsyning lønnsnivået vokste mest med hele 4,8 prosent.

I offentlig sektor var det statsforvaltningen som hadde det høyeste lønnsnivået, der en gjennomsnittlig månedslønn var i underkant av 51.300 kroner i september 2019. Kommuneforvaltningen hadde den sterkeste lønnsveksten i offentlig sektor med 4,1 prosent og en gjennomsnittslønn på 43.300 kroner.

Rogaland er for andre år på rad fylket med den høyeste lønnsveksten, med en økning på 4 prosent. Gjennomsnittslønnen i fylket lå på 50.200 kroner i fjor. Oslo hadde det høyeste lønnsnivået blant fylkene, med en gjennomsnittlig månedslønn på omtrent 53.400 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.