Det melder politiet i en pressemelding.

Øst politidistrikt skal sitte på videobilder av mannen som skal vise at han beveger seg i nærheten av boligen til Hagen-ekteparet på formiddagen da Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet understreket at de ønsker å komme i kontakt med mannen.

– Politiet har så langt ikke klart å identifisere mannen på videoen. Vi ber derfor om at mannen selv, eller de som mener å vite hvem dette er, tar kontakt med politiet, sier politiadvokat Haris Hrenovica.

– Mannen har status som vitne. Vi har ikke opplysninger som tilsier at han har noe med saken å gjøre. Men fordi vi ikke vet hvem han er, og fordi han beveger seg i nærheten av eller mot det sentrale åstedet på et tidspunkt som er av interesse for etterforskningen, ønsker vi kontakt, sier Hrenovica.

Hverken bistandsadvokaten til Hagen-barna, Ståle Kihle, eller Tom Hagens forsvarer, Stein Holden, ønsker å kommentere saken, ifølge VG.

Fanget opp av overvåkningskameraer

Politiet skriver at vedkommende er fanget opp av flere overvåkningskameraer, og at de derfor delvis kan rekonstruere ruten han har gått.

Videoen viser mannens bevegelser på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog Hus, på vei tilbake fra området ved Langvannet.

Videoen viser også to kvinner, hvorav en med barnevogn, samt en mann som kommer inn bakfra/fra siden. De anses ikke som relevante for etterforskningen, skriver politiet.

– Politiet har i saken innhentet cirka 6000 timer med videovåking. Det er en krevende prosess å gjennomgå dette omfattende materialet, og sette det i system med andre opplysninger som kan være relevante. Noe av metodikken er å undersøke om ulike opptak kan settes i sammenheng med hverandre, og dette er meget tidkrevende sett opp mot det svært omfattende materialet vi har hentet inn. Arbeidet kompliseres også av svært varierende kvalitet på videoopptakene, opplyser politiadvokat Hrenovica.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.