Torsdag holdt Fremskrittspartiet valgkampåpning på The Hub i Oslo.

Der holdt partileder Sylvi Listhaug en tale hvor hun slo alarm om at «sosialistene» ligger an til større innflytelse enn noen gang siden krigen.

– Valget vi står overfor, er et verdivalg mellom en venstreradikal sosialistisk side, og Fremskrittspartiet, som er garantisten for å stoppe dem, sa hun.

– Vi er garantisten for å stoppe skyhøye skatte- og avgiftsøkninger. Vi er garantisten for kontroll på grensene våre. Og vi skal sikre at ingen blir flådd fordi de trenger bilen.

I talen gjentok Listhaug begrepet «venstreradikale sosialister» et titall ganger – med henvisning til Rødt, SV og MDG.

– Noe ganske annet

Listhaug viste videre til at meningsmålingene i dag tyder på at Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke ligger an til å få flertall alene.

Dermed vil minst ett av de tre andre partiene på venstresiden få innflytelse ved et regjeringsskifte.

– Disse venstreradikale partiene er noe ganske annet enn partiene på motsatt side. Dette er sosialistiske partier som ønsker å styre folks liv, og som ikke forstår verdien av å skape verdier, utdyper Listhaug overfor NTB.

Hun hevder hele økonomien kan settes i fare hvis Rødt, SV eller MDG får innflytelse.

– Dette er venstreradikale sosialister som ønsker å endre samfunnet betraktelig. Som ønsker å styre folks liv. Som ønsker å gjøre det dyrere og vanskeligere for vanlige folk å kjøre bil, ta fly og spise det de vil. Og som ønsker å øke skatte- og avgiftsnivået. I tillegg skal de strupe de som skaper verdier.

– Skremmer ingen

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre trekker på skuldrene av angrepet.

– Listhaug skremmer ingen. Et rødgrønt flertall med Ap, Sp og SV kommer til å gi trygghet for jobb og velferd landet rundt, sier han.

SV-leder Audun Lysbakken vil for sin del ikke berolige Listhaug.

– Om Listhaug mister nattesøvnen av å tenke på SV, kan hun vente mange våkenetter framover, sier han.

– Vi har all intensjon om å gjøre et bra valg, som resulterer i en ny regjering på venstresiden, som sørger for et mer rettferdig Norge.

– Et kompliment

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier han tar det som et kompliment at Listhaug er så opptatt av at Rødt ligger godt an.

– Jeg skjønner at Listhaug bekymrer seg når Rødt ligger an til større gjennomslag enn noen gang.

MDGs partileder Une Bastholm legger til at hun er enig med Listhaug i at dette valget blir et verdivalg.

– Og den kampen står mellom klimafiendtlig og splittende egoisme, som Frp representerer, og solidaritet med barn, unge og klodens mest sårbare, som MDG går til valg for, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.