Saken oppdateres

Mellbye startet i jobben i 2016, og har jobbet med ny strategi og verdiplattform for Vinmonopolet i 2018–2022. Mandag melder styret at noen andre vil drive dette arbeidet videre.

– Endring er alltid krevende. Det er ikke uvanlig at mye endring på en gang skaper friksjon. Styret har i samråd med Mellbye kommet til at en annen bør videreføre denne prosessen, sier styreleder Ellen Seip i Vinmonopolet i en pressemelding.

Ulike syn

I meldingen uttaler Mellbye selv at hun og styret ikke har vært enige om hvordan Vinmonopolet skal ledes fremover.

– Sammen med styret har vi utviklet en offensiv og tydelig strategi for organisasjonens videre arbeid. Det har vært viktig for at Vinmonopolet også i fremtiden skal bestå som samfunnets viktigste virkemiddel for ansvarlig salg av alkohol. Diskusjoner har avdekket at styret og jeg har ulikt syn på hvordan organisasjonen skal ledes i årene fremover, og da er den naturlige konsekvensen at vi skiller lag, sier hun.

Elisabeth Hunter konstituert

Styret konstituerer Kjededirektør Elisabeth Hunter som administrerende direktør i selskapet fra 1. mai 2019. Hun har jobbet i selskapet siden 2012, og har tidligere vært administrerende direktør i apotekkjeden Boots Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.