Lørdag formiddag ble det klart at det ikke blir noen butikkstreik. 11 timer på overtid kom Virke og Handel og Kontor til enighet hos Riksmekleren.

Arbeidsgiverorganisasjonen sier oppgjøret med handel og Kontor kom i havn innenfor rammene fra frontfagene, noe Virke er fornøyd med.

– Det viktigste for Virke har vært å sikre konkurransedyktige virksomheter og trygge arbeidsplasser. Vi har strukket oss langt for å komme Handel og Kontor i møte, men vi har lykkes med å komme i mål innenfor frontfagsrammen, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon.

Virke opplyser at partene under meglingen ble enige om endringer i sykepengeordningen. Endringene innebærer full lønn under sykdom i tre måneder. I tillegg ble partene enige om et generelt tillegg på 1,50 kroner.

– En streik ville vært helt uansvarlig i den situasjonen vi er i nå, sier Horneland Kristensen.

Megling på overtid

Torsdag og fredag var Handel og Kontor (HK) og Virke i megling hos Riksmekleren etter at de før påsken brøt forhandlingene i årets lønnsoppgjør.

Fristen for å komme til en enighet var ved midnatt fredag. Hvis partene ikke blir enige, vil om lag 5.000 ansatte i 255 bedrifter bli tatt ut i streik fra lørdag morgen.

HKs viktigste krav i oppgjøret var økt kjøpekraft, høyere tillegg for arbeid på søndager og kvelder, og full lønn under sykdom.

NTB var fredag kveld i kontakt med informasjonsansvarlig i HK som ikke ville kommentere saken før en avgjørelse er klar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.