I DN lørdag 3. juli har DNs Gøran Skaalmo og Lars Backe Madsen en interessant artikkel som avdekker problemene i norsk fotball. Slik jeg leser artikkelen, kan vi oppsummere at Norges Fotballforbund (NFF) består av inkompetente byråkrater som gjenbruker de samme personene i ulike roller for å sette seg uoppnåelig hårete mål som gjør norsk fotball dårligere. At målene, til nå, har kosta skattebetalerne åtte-ti milliarder kroner, nevnes dessverre ikke.

Et problem som artikkelen avdekker, er at de som skal løse krisa, starter i feil ende. Dersom bilen er rusten, er det å påføre ny lakk, ikke løsninga. NFF kan godt si at landslaget skal bli det beste i verden, at trenerne skal bli de beste i verden, men det hjelper ikke på det grunnleggende problemet: spillerstallen.

DN, 03.07.21
DN, 03.07.21

Skal du bli best, må du ha spillere som presterer på et høyt nivå over tid – du må bygge kompetanse – den kan ikke vedtas.

Skal norsk fotball noensinne utvikle seg til noe bedre, må fotballen tidlig starte med elitesatsing. Da nytter det ikke å bruke hundrevis av millioner kroner på toppspiller-utvikling når Norge ikke har toppspillere å utvikle.

Texas i USA har organisert breddefotballen slik at det lokale forbundet setter opp terminliste, bestiller baner, sender drakter til alle lag før sesongen, har engasjert profesjonelle dommere og det er også slik at trenerne er profesjonelle og gasjerte.

Foresattes rolle: Betale medlemskap og være engasjerte tilskuere.

Et typisk sportskompleks i Texas består av fotballbaner, lacrosse-bane, baseballbane, basketballbane og tennisbane – alt er gresslagt – og ligger ved en skole.

I Norge er det foresatte som trener, foresatte som betaler kontingent for at A-laget skal nyte hverdagen og foresatte som kjører barna rundt for å selge lodd.

Sånn kan det ikke være – det må profesjonalitet til hele veien. Reduser antallet ansatte i NFF, kanaliser pengene til breddefotballen og start med å dyrke de beste spillerne tidlig.

Bare gjennom nitid arbeid kan Norge om tolv-femten år ha en spillerstall som kan sikre oss deltagelse i EM eller VM.

NFF må gjerne holde på som nå, men da skal de også være klar over at da graver de fotballens grav – forråtnelsen vil bli total.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.