Alle er vel enige i at arbeidsgiver og arbeidstagere i Norge må forholde seg til arbeidsmiljøloven. I tillegg blir norske virksomheter mer og mer internasjonale. Kunnskapsmedarbeidere som jobber for norske virksomheter, men som bor i andre land, har andre lover å forholde seg til. Dette må ledere også ha kunnskap om.

Kunnskapsmedarbeidere mener jeg er enhver arbeidstager, fordi enhver forvalter nødvendig kunnskap for å utøve jobben. Kunnskapsmedarbeideren er selvdreven. Sammen med leder tar de ansvar for en bedriftskultur som stimulerer til selvstendighet og innovasjon.

Mitt viktigste poeng var at leder ikke skal bestemme om arbeidstagerne er på Instagram i lunsjen, ligger i hengekøye eller spiser i jobb kantinen. Selvdrevne medarbeidere vet at man må være tilgjengelig for kunder, klienter og kolleger når det er påkrevet for å gjøre jobben. Om det er på hjemmekontor, på arbeidsplassen eller ute hos kunden, vet de også. La de som kan, selv få bestemme om de vil jobbe på hjemmekontor.

Uansett er det viktig å finne egnede måter å løse arbeidstids-utfordringene på, slik at alle parter følger lover og regler. Mye må bygge på gjensidig tillit og respekt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.