I DNs artikkel 8. mars «- Skal du stå på utsiden og protestere?» fremgår det at Kristin Færøvik og Kristin Kragseth er lei av at unge kvinner skygger oljebransjen og oppfordrer flere til å gå inn i den.

Det er bare et par år siden oljebransjen kunne velge og vrake blant dyktige unge kvinnelige jobbsøkere som startet å studere da bransjen var på topp og gikk ut da den var på bunn. I stedet vendte man dem ryggen, kvinnene gikk andre veier og nå er det få som velger petroleumsrettet utdannelse. Det virker det som Færøvik og Kragseth har glemt.

For å holde oppe tilstrømningen av unge til oljebransjen og utvikle kjønnsbalanserte organisasjoner kreves det langsiktig strategi og rekruttering, ikke en som svinger med oljeprisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.