Mange mødre i foreldrepermisjon er helt borte fra arbeidslivet. For mor betyr det ofte å sette karrieren på vent mens far har gassen i bånn.

Til tross for at mor tar ut klart mest permisjon, er det ifølge SSB bare 4,4 prosent av mødrene som bruker gradert permisjon, mot 21,5 prosent av mennene.

Forskerne i Core – Senter for likestillingsforskning har sett på hvordan kvinner er underrepresentert i linjeposisjoner med resultatansvar og videre opp i ledende posisjoner. Det er bare 20 prosent kvinner i norske toppledergrupper. I Econas medlemsmasse sitter to av ti menn på 40 år i toppledergruppen, mot bare én av ti kvinnelige medlemmer. Det er synd, for det er godt dokumentert at mangfold i ledelsen gir økt produktivitet. Det er synd fordi kjønnsbalanse i arbeidslivet er et mål i seg selv. Og det er synd fordi det er vanskelig for kvinner å ta igjen menns karriereforsprang.

For samfunnet og for næringslivet er det en utfordring at familier velger slik de gjør.

Kjønnsnøytrale permisjonsordninger er god likestillingspolitikk. Econa mener uttak av foreldrepermisjon ikke skal vektlegges ved ansettelse, lønns- og karriereutvikling. Men i praksis er småbarnsfasen et knekkpunkt for mange med karriereambisjoner.

Som arbeidstager kan du sørge for å pleie karrieremulighetene samtidig som du tar ut permisjon – og helst starte planleggingen før permisjonen starter. Arbeidsgiver kan ikke uten videre oppfordre til gradert permisjon, men kan jobbe for en kultur der det legges til rette for foreldre som vil jobbe.

Og tar du initiativ til å holde kontakten i permisjonstiden for å holde deg oppdatert og kanskje jobbe litt, blir veien tilbake på karrieresporet kortere.

Er du en mor eller far med karriereambisjoner som venter barn? Ta en prat med arbeidsgiveren din, og finn en løsning som er til barnets beste og samtidig ivaretar kompetansen og karrieren din.

Er du arbeidsgiver, så vær ærlig om forventningene dine, men la arbeidstager bestemme.

Og så må regjeringen ta ansvar og gjøre det enkelt å bruke gradert uttak av foreldrepenger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Snart vinterferie: DNs Merete Bø tester flatpakket drink til skituren
01:34
Publisert: