Etter konfrontasjon om åpenhet åpnet DNB i DN 3. juli opp om kjønnsbalansen i DNB Markets. Ikke overraskende er det under 20 prosent kvinneandel. Rune Bjerke sier nå at «det kommer til å bli bra nok». Men det fordrer innføring av målbare mål.

Mangfold gir økt innovasjon og verdiskaping. PwC laget nylig en rapport på oppdrag for Care og Storebrand som viser at likestilling kan redusere risiko i investeringene. Den viser også at selskaper med høy kvinneandel i styre og ledelse gjør det bedre på alle de finansielle indikatorene enn selskaper med lavere kvinneandel.

Bedrifter med manglende kjønnsbalanse takler ofte problemstillingen ulikt. Flinke bedrifter lager planer og setter mål. Dette er kjernen av løsningen: Du får det du måler. Hvis økt kjønnsbalanse er et av hovedmålene for bedriften og måles jevnlig av styre og toppledelse, vil du se endringer.

Endringene må starte på toppen. Det kan ikke lenger være sånn at man bare kan gjøre karriere i finans ved å ofre familieliv. Kunder må ikke bare forholde seg til én kontakt, og du må ikke være på jobb når alle børsene i hele verden er åpne. Flere bedrifter tenker alternativt og bygger opp team som følger opp kunder og sørger for resultater. Det kan være en start på å få gjort noe med underskuddet av kvinner i frontfinans.

DNB er en bedrift som har mulighet til å gjøre noe med dette. Først etter åpenhet om tall krever de kjønnsbalanse i eget hus. Det viser hvor viktig det er å måle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.