David Toska og jeg har noe felles: Vi var begge involverte i profilerte kriminalsaker som endte med død og sorg. Men det har vi sonet ferdig for. Eller har vi det?

Min historie er i korte trekk at jeg som ungdom kom inn i et kriminelt miljø, med rus og ran, vold og våpen. Jeg fikk en fengselsdom for å ha skaffet våpenet i Orderud-saken. Nyttårsaften 1999 lå jeg på celle-gulvet og ville bare dø. Heldigvis var det noen som ville det annerledes.

Arman Vestad
Arman Vestad (Foto: Therese Alice Sanne/VG/NTB Scanpix)

Etter avrusning og rehabilitering tok jeg sosionom-utdannelse og de første skrittene tilbake til samfunnet. I dag har jeg samboer og barn, jobb og venner. Jeg har skrevet bok og jeg holder foredrag.

I boken «Bly til gull» beskriver jeg sammen med Morten N. Daae hvor vanskelig det er å komme tilbake til samfunnet. Eks-kriminelle møter skepsis overalt. Fengselsmuren er bare den første muren du skal over. Murene rundt A4-livet kan være like høye.

Toskas sjakk-engasjement vekker følelser. Fortjener en kjent kriminell å snakke om sjakk på tv? Bør han få jobbe i det hele tatt?

Straffeutmålingen for ulike forbrytelser er satt etter hvor høy den må være for at det ikke skal være «støtende for allmennheten». Hensynet til samfunnet er altså innbakt i straffen. I prinsippet skal du dermed ha gjort opp for deg når du løslates.

Å gi noen livstidsdom ved å hindre dem å fylle nye roller, er etter min mening ikke riktig.

For å få kriminelle tilbake til samfunnet kreves modige ledere. En modig leder ser forbi forbrytelsen. Hun ser mennesket bak. En slik leder var Kari, leder i Nav. Jeg kom til henne på jobbintervju som fersk sosionom. Jeg hadde enorme hull i cv-en. Jeg var åpen om at jeg var en tidligere lovbryter, og jeg var nervøs.

Under jobbintervjuet spurte hun:

– Hva har du lært av livet i utenforskap? Hvordan kan det DU har lært hjelpe OSS med å løse Navs samfunnsoppdrag?

Disse to spørsmålene endret dynamikken i jobbintervjuet fullstendig. Kari så at mine erfaringer fra utenforskapet, som kriminell og gjeldsoffer, gjorde meg egnet til å forstå og hjelpe Nav-brukere. Hun ansatte meg som gjeldsrådgiver.

Ansettelsen skjedde ikke uten motforestillinger: Som TV 2 måtte Kari og ansettelsesrådet vurdere hensynet til de som var berørt av min kriminelle virksomhet. I tillegg var de urolige for at jeg kunne bli voldelig i møte med «vanskelige» klienter.

Kari så imidlertid at mine erfaringer fra utenforskapet gjorde meg enda mer egnet til å forstå og hjelpe Nav-brukere med broket bakgrunn. Jeg var overlykkelig da arbeidskontrakten med Nav var i boks.

Jeg var bestemt på å vise at jeg var tilliten verdig. Etter hvert lærte jeg meg at mine dårlige valg og erfaringer hadde gitt meg kunnskap de færreste har. Så etter noen år ble jeg Navs nasjonale prosjektleder for personlig økonomi.

Jeg ble i Nav i 15 år!

Jeg er ikke stolt av min kriminelle fortid, men jeg er stolt av hva jeg har brukt erfaringen til etterpå.

Når ledere oppdager at det å ansette én med hull i cv-en ikke bare er lønnsomt for den ansatte, men også for virksomheten, da har vi kommet langt.

Eks-kriminelle har ofte ferdigheter vi ikke er vant til å tenke på. Her er noen eksempler jeg vil trekke frem fra mange møter med mennesker med velfylte rulleblad:

  • Nytenking: Personer med utradisjonell bakgrunn har måttet løse problemer i sitt eget liv med stor kreativitet.
  • Lojalitet: Med tilliten en modig ansettelse gir, kommer lojalitet: Han som får en uventet sjanse, kan bli jobbens mest dedikerte og lojale medarbeider. Steinar Olsen i Stormberg har snakket og skrevet om dette.
  • Annet perspektiv: Mangfold i dag handler om å ha arbeidsplasser der alle ikke tenker likt. Kolleger med annen bakgrunn kan utfordre etablerte sannheter og tilføre nye perspektiv.

Min «mission» i dag er å gjøre flere arbeidsgivere oppmerksomme på hvilke mulige ressurser mange eks-kriminelle har. David Toska er et godt eksempel på at alle straffedømte er hele mennesker, og mye mer enn bare forbrytelsen de har begått.

Min oppfordring til norske ledere er derfor å la tvilen komme eks-kriminelle som har sonet sin straff til gode, og ønske dem velkommen i nye roller. Vi kan ikke endre fortiden, men skaper fremtiden sammen. Modige ledere kan gjøre gull av hull.

Fengselsmuren er bare den første muren du skal over. Murene rundt A4-livet kan være like høye

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.