De fleste av oss er slitne av koronatiltak og smittevern. Mange har grunn til å være ekstra slitne: De som er utenfor eller lever tett innpå mennesker som ikke har jobb eller ikke har de beste forutsetningene for å være i vanlig arbeid.

Arbeidsledigheten er høy, og de som vanligvis er langt unna arbeidslivet er kanskje enda lenger unna nå. Å rekruttere mennesker som trenger ekstra tilrettelegging er derfor ekstra viktig.

Torbjørn Røe Isaksen
Torbjørn Røe Isaksen (Foto: Ida von Hanno Bast)

For å vise at det også finnes muligheter, at arbeidsgivere har og tar ansvar, har regjeringen lansert kampanjen #semuligheter denne våren. Inkludering i arbeidslivet virker selv om det er langt igjen.

Mange arbeidsgivere tar ansvar og noen trenger en påminning på at det faktisk er enklere å inkludere enn man tror. Nav har store midler for rådgivning og tilrettelegging.

Det kommer en tid etter pandemien, og vi må forhindre at flere havner i varig utenforskap. I kampanjen #semuligheter står flere frem på sosiale medier med historiene sine. Jeg vil gjerne trekke frem noen historier som viser at det finnes muligheter.

I kampanjen #semuligheter står flere frem på sosiale medier med historiene sine.

Jeg har lært mye av disse historiene. Kampen mot utenforskapet er vel så mye en kamp mot ensomhet og utmattelse. Noen har synlig behov for ekstra tilrettelegging, andre ikke. Noen er vant med voldsom offentlig interesse, men holder historiene sine mest mulig privat.

  • Musiker Anita Skorgan:

– Jeg er mor til tvillingjenter (24) med cerebral parese. Det har vært mange harde utfordringer, digre gleder og alt der imellom gjennom årene …, skriver Anita Skorgan på Instagram.

Noe av det aller viktigste og mest grunnleggende er, som for alle voksne, å ha en jobb å gå til, fortsetter hun. Å kunne bidra med noe av verdi og å møte andre mennesker er et sterkt behov.

Derfor er det så ekstra fint når det opprettes gode og tilpassede arbeidsplasser for våre funksjonshemmede. Det er jo fullt mulig! Og som mamma er det ekstra godt å vite, siden alt langt ifra er perfekt, at begge mine har fått gode steder å dra til på dagtid.

Kampen mot utestengning og ensomhet er blitt min kamp også. Korona har i tillegg vært en vekker, og vi kjenner det på egen kropp så det holder, alle sammen.

  • Journalist i Aftenposten Ingeborg Senneset:

– Jeg er ikke frisk, men jeg gjør friske ting. Jeg er ikke et glansbilde. Men jeg har fått jobbe hardt og vise hva jeg kan. Ikke alle får den sjansen. For en arbeidsgiver handler det ikke alltid om tilrettelegging – men om risiko. Ta sjansen på noen. I verste fall har du «bare» gjort noe fint.

Senneset forteller at hun i 2009 var kav anorektisk, hadde vært psykotisk, var halvblind av OCD og kunne skrike av fulle lunger. Hun var på sitt tredje sykehus. En taper. En naver. Et halvskallet krek, sier hun selv, med sugerøret langt nede i statskassen

– Det som for meg begynte med angst og uro, kunne like gjerne endt med en sykdom som ikke er så «akseptert» som anoreksi. Som selvskading. Eller rus. Kanskje kriminalitet. Hadde jeg da blitt invitert til scener og tv? Skrevet bok? Hatt jobb? Levd?, spør Senneset.

Det er 2021, det er pandemi, det er rekordhøy arbeidsledighet. Flere sliter. Utallige føler seg verdiløse.

– Men jeg fikk hjelp. Jeg fikk tid. Mye tid. Jeg fikk tillit. Noen tok sjansen på meg.

Å #semuligheter er å se hva folk kan gjøre, ikke bare hva de er.

  • Programleder Michael Andreassen i P4:

– I 2012 kollapset jeg på jobben og ble hentet i ambulanse. På rusakuttmottaket, da jeg følte meg edru med 2,1 i promille, ringte jeg gråtende til sjefen min, Kalle Lisberg i P4.

Jeg var livredd for å miste jobben. Det siste fundamentet jeg følte jeg hadde i livet. Kalle sa: Vi er glad i deg. Jeg er glad i deg. Ikke tenk på jobben din, den har du. Nå skal du bli frisk. Hvor vil du på behandling? Send fakturaen til oss.

Michael hadde en arbeidsgiver som så en utslitt og nedbrutt alkoholiker, men som likevel ga ham en sjanse.

– Jeg var utslitt og nedbrutt etter år som aktiv alkoholiker. Kalle og P4, tok en sjanse. Jeg er overbevist om at, for meg, var det livsavgjørende.

La disse historiene være til inspirasjon og til å lære av. Tøffe historier om knallharde utfordringer. Under pandemien har antall arbeidsledige i Norge økt dramatisk. En av syv i arbeidsstyrken har vært registrert som arbeidssøkende.

Det kommer en tid etter pandemien. Er du arbeidsgiver, kan det være en idé å ta en runde til hos Nav for å høre hvilke muligheter som finnes slik at enda flere kan inkluderes i arbeidslivet. Koronakrisen må ikke bli en varig utenforskapskrise.

Vi som ansvarlige politikere har et særlig ansvar for å legge enda bedre til rette for at flest mulig kan være en del av arbeidslivet og fellesskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.