«Urettferdig», er karakteristikken Dagens Næringsliv gir i lederartikkelen 21. januar av regjeringens forslag til regulering for innleie av arbeidskraft. Det er interessant, for det vi gjør, er å styrke arbeidstagernes posisjon.

For byggebransjen i Oslofjord-området foreslår vi forbud mot innleie fra bemanningsforetak, uten å skille mellom virksomheter med og uten tariffavtale. Vi har også et generelt forslag om innstramning, for hele landet og for alle bransjer, og her vil det kunne lønne seg å være organisert for å kunne leie inn.

Høy grad av innleie og mangel på faste ansettelser gjør enkelte bransjer mindre attraktive for ungdommene våre. Derfor rydder vi nå opp i det. Det er en styrke for hele bransjen.

DN overser at også med våre forslag vil det fortsatt være en fleksibilitet i lovverket for å ta unna produksjonstopper og midlertidige behov. Innleie mellom produksjonsbedrifter, for eksempel, foreslår vi ingen nye reguleringer av. Heller ikke lovlig entreprise, oppdragskontrakter eller direkte midlertidige ansettelser ved midlertidige behov.

Poenget med forslagene er å få bukt med innleie som fortrenger faste ansettelser. Vi ønsker ikke at innleie skal brukes som en del av ordinær bemanningsstrategi. Dette er krav de seriøse virksomhetene lett vil kunne innfri. Det er de useriøse som vil slite.

Og ja, det står i Hurdalsplattformen at vi ønsker et mer organisert arbeidsliv. Selvsagt vil vi gjøre det mer attraktivt både å være organisert og å være en arbeidsplass som har organiserte. Hvordan er det «urettferdig»?

Høy organisasjonsgrad er en styrke for norsk arbeidsliv. Det betyr høyere produktivitet, mindre økonomiske forskjeller og lavere konfliktnivå på arbeidsplassene. Med andre ord kan DNs kompass for mer rettferdighet i arbeidslivet trenge en liten justering.

Denne regjeringen kommer til å fortsette å stå på arbeidsfolk sin side. Også når Dagens Næringsliv ikke gjør det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.