Helge Aasen og Stein Lier-Hansen peker i DN 7. mai på fire tiltak som kan gjøre videregående skole bedre, men glemmer det femte tiltaket: fagbrev. Dersom elevene via emnevalg kan kvalifisere seg til fagbrev, vil det styrke motivasjonen til å fullføre skolen. Fagbrev i samarbeid med arbeidslivet er en snarvei til jobb og videre karriere.

Næringslivet trenger flere arbeidstagere med fagbrevkompetanse.

Det må også tilrettelegges for personer som ikke har videregående skole, men som ønsker en tryggere jobb. Innen logistikk og transport vil det for eksempel være mange jobber som forutsetter en fagutdannelse.

For personer som av ulike grunner ikke har videregående skole, vil det være ekstra viktig å tilrettelegge for fagbrev gjennom kvalifiseringsprogrammer og ved opplæring i bedriftene. Kompetanse Norge er et godt eksempel på slike initiativ for næringslivet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.