I DN 25. januar har den erfarne pensjonsrådgiveren Caspar Holter et interessant innlegg om motivasjonen arbeidsgiver og leverandører har for å sikre god avkastning på pensjonsmidler.

Som han helt riktig påpeker, gir dagens innskuddspensjonsregime ingen motivasjon for arbeidsgiver til å tilby gode valgmuligheter for sine arbeidstagere. Det vil ofte være oppmerksomhet om arbeidsgivers kostnader med forvaltning, og billig er ikke alltid bra.

Også for selgerne i finansnæringen er det lettere å selge lave kostnader enn god forvaltning når man konkurrerer om avtaler. Ikke minst er oppfølging av hvilke valgmuligheter som skal gis som standardvalg og luke ut dårlige fond og løsninger noe som det brukes lite ressurser på.

Med «gode valgmuligheter for de ansatte» tenker jeg både på avkastning og på hvilke kvaliteter ulike løsninger har når det gjelder miljø, sosiale forhold og eierstyring.

Fordi vi må erkjenne at svært mange hverken har interesse eller lyst til å bruke mye tid på dette for egen del, vil de løsningene Fagforbundet kommer med for pensjonskonto gjennom LO Favør være vår prioriterte anbefaling. Standardløsninger med svanemerkede indeksfond, lave kostnader og trygghet for at kvaliteten i produktene følges opp av fagforeningene i LO i fellesskap.

Erfaringsmessig er det få steder hvor de lovpålagte styringsgruppene i virksomheten har gode nok diskusjoner som leder til endringer i hvilke løsninger som tilbys.

Noe som vi jobber hardt med i Fagforbundet, er å få arbeidsgiverne til å utnytte mulighetene som ligger i tjenestepensjonsloven til å gi bedre incentiver til god forvaltning og lavere kostnader for arbeidsgiver. Dersom arbeidsgiver etablerer en hybridpensjon med lønnsvekstgaranti, vil arbeidsgiver kunne høste penger til premiefond når reguleringsfondet er fullt. Dette ble belyst i Fafo-rapport 2017:20.

En slik løsning er egentlig et kinderegg. De ansatte kan sikres høye innskuddssatser, med garanti om regulering i takt med grunnbeløpet og dermed en god pensjon. Arbeidsgiver kan tilby svært attraktive tjenestepensjoner med lav risiko og mulighet for lave pensjonskostnader – dersom man engasjerer seg i valg av pensjonsleverandør og følger opp avkastningen tett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.