Stortingsrepresentant Espen Barth Eide har rett når han i DN 29. juli konkluderer med at brexit kan bli både dyrt og utenrikspolitisk utfordrende. Boris Johnson har dratt regjeringen til høyre for å legge press på EU, men vil slite med å få nye innrømmelser fra Brussel. Det betyr i så fall en exit uten avtale i oktober.

Utfordrende, ja, men det vil også gi gylne forretningsmuligheter.

Storbritannia tiltrekker seg fortsatt enorme utenlandske investeringer – faktisk mer enn noe annet land i Europa. Dessverre ser vi tegn på at dette nå bremser opp. Financial Times meldte nylig at utenlandske investeringer i Storbritannia er det laveste på seks år. Boris Johnsons regjering vil derfor forsøke å berolige utenlandske investorer, og vi kan alt se konturene av noen av incentivene som skal tas i bruk: Selskapsskatten skal ned for å konkurrere ut Europa, det skal bli enklere og billigere å starte opp bedrifter og rådgivningstjenester skal jazzes opp.

Dessuten blir handelskamrene viktige. British Norwegian Chamber of Commerce (BNCC) har lenge forberedt seg på brexit. I tillegg til å samarbeide med 49 handelskamre verden rundt, bygger BNCC opp et samarbeid med 53 regionale handelskamre i Storbritannia. Dette vil gi norske selskaper et unikt nettverk i regionale markeder på fotball-øya.

Brexit er krevende, men gjør også at Storbritannia vil strekke seg langt for å tiltrekke seg business. Det kan gi norske selskaper fantastiske muligheter. Det gjelder bare å gripe dem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.