Vi er blitt beskyldt for mye opp gjennom årene. Det har stort sett handlet om at vi er strie og egenrådige og mangler evne til å mene og gjøre det andre måtte ønske. Vi er imidlertid aldri blitt beskyldt for det motsatte – før nå.

Takle-Friis i Coop og Munthe-Kaas i Kolonial.no hevder at vi er kjøpt og betalt for å løpe familien Johanssons ærend fordi vi på oppdrag av Norgesgruppen har skrevet en rapport om konkurranseforholdene i matvarebransjen og på grunnlag av denne rapporten også har skrevet en aviskronikk om spørsmålet.

Da vi ble spurt av Norgesgruppen om å se på dagligvarebransjen, presiserte vi selvfølgelig at vi ville skrive en rapport på helt fritt grunnlag og at de konklusjonene vi måtte komme til, ikke nødvendigvis ville være konklusjoner som Norgesgruppen eller andre aktører i bransjen ville like.

Rapporten blir publisert i en artikkelsamling som skal utgis til våren. Vi hadde gjerne sett at den ble offentlig tilgjengelig før det, men tidspunktet for utgivelsen er av naturlige grunner noe bokredaktør og forlag har kontroll over – ikke vi.

I rapporten (og boken) fremgår det selvfølgelig klart at vårt bidrag ble finansiert av Norgesgruppen.

Fordi spørsmålet om konkurranseforholdene i bransjen ble aktuelt i den offentlige debatt i høst, publiserte vi en kronikk som sammenfatter noen av konklusjonene i rapporten. Det er denne kronikken Takle-Friis og Munthe-Kaas reagerer på, og det hadde sikkert vært lurt av oss da å vise til rapporten som var skrevet på oppdrag for Norgesgruppen.

Men, som sagt, trodde vi i vår naivitet at vi hadde dokumentert faglig integritet så sterkt, så offentlig og så mange ganger at de fleste ville vite at vi aldri leverer noe bestillingsverk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.