Jonas Gahr Støre og Robert Steen (Ap) skriver i DN 18. januar at Norge mangler en digitaliseringspolitikk. NHO holdes delvis ansvarlig, gjennom en påstått overtro på markedet. Det er gledelig at Ap er opptatt av digitaliseringen. Situasjonsbeskrivelsen deres treffer imidlertid ikke.

For at det digitale Norge kan bli virkelighet, kreves gode rammebetingelser for dataøkonomien, elektroniske kommunikasjonstjenester, og for digitalisering i offentlig sektor og i arbeidslivet. Vi trenger også et digitalt sikkerhets- og kompetanseløft i bredde og i spiss. Rollefordelingen mellom det offentlige og det private er en annen viktig faktor.

Det er allerede tatt flere viktige politiske initiativ de siste årene, men fortsatt er det flere viktige biter som må på plass. Da nytter det ikke å begrense debatten til plattformer, konsulenter og et valg mellom offentlig eller privat – når nøkkelen til suksess for Norge ligger i samarbeid mellom de to.

Fellesskapet er Norge som helhet, og omfatter både det offentlige og det private. God digital kompetanse i det offentlige er selvsagt viktig, men målet bør være gode rammer for offentlig-privat samarbeid og offentlig innkjøp. Slik oppnår vi ikke bare bedre tjenester til innbyggerne og bedre forvaltning av fellesskapets midler, men disse er også med på å sikre arbeidsplasser i Norge. Det er ikke å ha overtro på markedet, men å tro på den norske modellen og ha tillit til at den fungerer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.