Regjeringen foreslår at det innføres en ekstra arbeidsgiveravgift på fem prosent for lønnsinntekter over 750.000 kroner og anslår å hente 7,7 milliarder kroner. Det skal dog kun gjelde lønnen fra den enkelte arbeidsgiver – ikke deltidsansettelser selv om ansettelsene samlet utgjør lønn over 750.000 kroner.

Dersom for eksempel en lege har to deltidsstillinger som hver utgjør 600.000 kroner i året, til sammen 1,2 millioner kroner, vil ingen av de to arbeidsgiverne belastes med økt arbeidsgiveravgift.

Arbeidsgiver blir straffet ved én heltidsansatt fremfor to på deltid.

Arbeiderpartiet har slagordet: Heltid, ikke deltid, og har programfestet en «egen pott på statsbudsjettet til lokale tiltak for å redusere deltidsandelen.»

Regjeringen forslår straff i den ene enden, før å løse det med en pott, i den andre. Det er lett å se seg blind på 7,7 milliarder mer i potten, men av og til er det lurt å sove på det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.