Innlegg fra Equinor-sjefen: Våre internasjonale investeringer gir god avkastning

Equinors internasjonale investeringer har så langt gitt en kontantstrøm på 65 milliarder dollar. I sum har disse investeringene gitt god avkastning, klart bedre enn Oljefondet.

Problemet med investeringene i Nord-Amerika var ikke at risikoen er annerledes ute enn hjemme, heller ikke at vi gikk inn i noe vi ikke kan. Problemet var at vi gjorde investeringer i en tid med høye priser og prisforventninger, skriver Eldar Sætre i innlegget. Et av USAs største gassfelt ligger i delstaten Ohio. Her på produksjonsområdet Eisenbarth boret Equinor fem nye brønner i 2018 for å utvide produksjonen.
Problemet med investeringene i Nord-Amerika var ikke at risikoen er annerledes ute enn hjemme, heller ikke at vi gikk inn i noe vi ikke kan. Problemet var at vi gjorde investeringer i en tid med høye priser og prisforventninger, skriver Eldar Sætre i innlegget. Et av USAs største gassfelt ligger i delstaten Ohio. Her på produksjonsområdet Eisenbarth boret Equinor fem nye brønner i 2018 for å utvide produksjonen.Foto: Rune Ytreberg
Publisert 11. December 2019, kl. 12.24Oppdatert 11. December 2019, kl. 14.02