Stian Mathisen i Fortum uttrykker i DN 3. april sin skepsis til utbygging av vindparker til havs. Kommunikasjonssjefen i den finske kraftgiganten mener dette vil komme på bekostning av landvind, der Fortum er en stor aktør.

Fellesforbundet og El og it vil gjerne ha mer fornybar energi, og ønsker vindkraft både til lands og vanns. Vi deler ikke minst ønsket om å bevare og skape arbeidsplasser i norsk industri. Derimot er vi høyst uenige i den pessimismen Fortum uttrykker overfor havvind, som allerede i dag er en global næring og leverer ren kraft til britiske, nederlandske og tyske husholdninger og bedrifter. Og kanskje det viktigste for oss: Havvind er i ferd med å skape titusenvis av arbeidsplasser.

Norges konkurransefordel i vindkraft vil være knyttet til et halvt århundre med offshorevirksomhet og til kompetansen som er bygget opp i verftsmiljøer langs kysten vår. Her konkurrerer norske ansatte på en global arena og vinner stadig nye oppdrag. Det er en realitet. Der er vi gode. Den kompetanse må vi evne å bygge videre på gjennom å satse på havvind.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.